БИБЛИОТЕКА “БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ” – МАНИФЕСТАЦИЈА РЕКОРДЕН ЧИТАТЕЛ

На 01.03.2013 година,  во просториите на Градската Библиотеката “Браќа Миладиновци”, се одржа традиционалната манифестација за избор на РЕКОРДЕН  ЧИТАТЕЛ на годината. На 20-те најдобри  читатели, авторот Ниче Димовски им подари   дел од своите книги и тоа :
-НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНСКА ТАЈНА НА СВЕТОТ
– ВИСТИНАТА ЗА ВЕЧНОСТА  И
– НАНОНИЧЕ МЕТОД НА ЗАКОНОТ НА ВИСТИНАТА.

Пораката на авторот, која ја пренесе неговиот координатор, беше дека токму преку книгите и сознанијата во нив  ја имаме најубавата алатка во себе. Неговата порака е дека: ПОЗИТИВНАТА МИСЛА И ЉУБОВТА СЕ НАЈМОЌОНOТО ОРУЖЈЕ ВО ВСЕЛЕНАТА, ПА ИСТИТЕ ТРЕБА ДА ГО КОРИСТИМЕ ЗА ДА КРЕИРАМЕ ПОДОБАР ЖИВОТ И ИДНИНА!

Leave a reply

required

required

optional