Ниче Димовски – Вистини од иднината!

Доколку се отвори гробницата на Александар Македонски, во Република Македонија, постојат индиции дека Грција ќе предизвика тензии. Поради тоа големите сили ќе се појават како медијатор и привремено ќе го земат саркофагот, под изговор дека ќе го вратат по решавање на спорот помеѓу двете земји, се со цел да не се предизвика Балканска војна помеѓу Грција,Македонија и Турција.
Вистината на Македонија и лагите кои Грција долги години уште од нејзиното формирање ги пласираше крадејќи туѓа историја и митологија, ќе ја разбрануваат колективната свест и ќе иницираат досега невиден раздор помеѓу политичките партии, а истовремено и будење на етничките групи. Ќе дојде до големи немири и распад при што големите сили оние кои ја формираа, ќе ја поделат Грција. Гневот ќе предизвика ниски и негативни вибрации, ќе се создаде големо негативно енеретско поле врз јужната територија на Грција и тоа ќе предизвика земјотреси и пожари. Се додека македонската земја не ја вратат на оние на кои им припаѓа и не им дадат духовна слобода на Македонците кои живеат на тој простор, ќе им се случува тоа што со години нивните разузнавачки служби, во најголема конспирација, и го правеа на Македонија.Тогаш целиот Универзум ќе ја покаже моќта на големата Вистина.

Порака до оние кои ја криеја вистината: „Македонската света земја којашто вие со крв ја окупиравте, не ви ја продадовме, ниту ви ја подаривме. Таа никогаш нема да биде ваша!
Чувајте ја, почитувајте ја, сакајте ја, обработувајте ја, но знајте дека онаму каде што вашите деца играат, во секое поточе, под секое дрво, над секој камен, таму живеат духовите на нашиот древен народ македонски.И наскоро, многу побргу отколку што можете и да си помислите, духот на семоќниот наш Врховен Бог Македон, ќе се појави и тогаш,со својот здив ќе ги откорне плитко закопаните коски на вашите мртви предци и ќе ги исфрли преку Црното и Белото Море, онаму од каде што дојдовте.
Тогаш нашиот народ македонски повторно ќе воскресне како Феникс на таа земја и ќе го врати сјајот на македонската Империја.“

1 Comment

  • Za da kontaktiras so svetot, treba da sproveduvas nenasilna komunikacija. Tuka citam kontakt so svetot preku nenasilna komunikacija. Beskrajna blagodarnost.

Leave a reply

required

required

optional