Archive for април, 2013

Натка Матиева

Ви се поклонувам со најголема почит од моето срце, што сте ја напишале, Македонската Библија – „Најголемата Вистинска Тајна на Светот“, за начинот по кој треба да го живее секој […]

Љиљана Багеска

На 19-ти Октомври 2009 година ја купив книгата „Најголемата вистинска тајна на светот“ од Ниче Димовски и си напишав посвета: „Ја подарувам оваа книга на мене, на сопругот Љупчо и […]

Бог е жив

Бог е жив

Во својата трета (петта) и најнова книга „БОГ Е ЖИВ“ („Исповед на Чистата душа“), авторот Ниче Димовски – Македон го затвора кружниот пат на својата книжевна трилогија, започната со „Најголемата […]

Порака за вас

Порака за вас

Не одложувајте ги работите кои можете да ги завршите сега и веднаш, не оставајте ги за утре. Утре реално и не постои, тоа е измислено за да се лажат децата […]

Порака за вас

Порака за вас

НА КОЈА ФРЕКВЕНЦИЈА СТЕ? Најважно е како го започнувате денот. Тоа е исто како кога ја барате фреквенцијата на радио на која сакате да слушате убава музика. Денот треба да […]